2018 „Játsszunk fizikát!” verseny

posted in: Hírek | 0

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete 2018-ban már XIX. alkalommal hirdette meg a 3 fordulós „Játsszunk fizikát!” versenyt fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára.

Az iskolánkból egy csapattal vettünk részt, ami hat héten keresztül folyamatos készülést jelentett. Ebben az évben 3 kísérletünkről készített videót a youtube-ra is feltöltöttük. A tavaszi szünet előtti napon értesültünk, hogy meghívást kaptunk az április 6-i eredményhirdetésre. Az eredményhirdetés előtt egy kísérlet bemutatására is felkérték a csapatunkat, amire a szünetben tovább készültünk.

A „Játsszunk fizikát” versenyen az általános iskolai korcsoportban II. helyezést ért el csapatunk. A versenyzők: Bányász Zsuzsanna, Romhányi Szabolcs és Török Soma 8. osztályos tanulók, felkészítő tanárunk: Szabóné Szőcs Erika.

Az idei évben a „Játsszunk fizikát!” verseny része lett az SZTE TTIK által életre hívott „Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak” rendezvénynek április 6-7. között. A versenyeken a legjobb eredményt elért tanulókat és a felkészítő tanárokat a teljes rendezvényre is meghívták. Az első napon a fizikaversennyel egy időben zajlott az egyetem más helyszínein a középiskolásoknak szóló matematikai és az informatikai verseny. A délutáni programok befejezése után vacsoráztunk és a szegedi Novotel Hotelben kaptunk szállást. A szobák kulturáltak, kényelmesek voltak, és még egy kis wellnessezésre is volt lehetőségünk.

Másnap a korai reggeli után visszamentünk az egyetemre, ahol fiatal mérnökök, informatikusok tartottak előadást a munkájukról és a pályaválasztásukról. Az előadások között két egyéni internetes játék, és egy csapatjáték is volt, ami a délelőtti programot még változatosabbá tette.

Nagyon örültünk a meghívásnak, az elért jó eredménynek. A programokon a két nap alatt remekül szórakoztunk, és hasznos, új ismereteket szereztünk.

Bányász Zsuzsanna, Romhányi Szabolcs, Török Soma 8. osztály

 

csoport

Török Soma, Bányász Zsuzsanna, Romhányi Szabolcs

 

 

kísérlet-2

A kísérlet bemutatása a Szegedi Tudományegyetemen

 

IMG_5646

A szombati előadáson a Budó Ágoston előadóban

 

IMG_5650

Csapatban dolgoztunk a fóti és a veresegyházi általános iskolásokkal

Leave a Reply